T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Изработка на транспаранти

икона принтер

Транспаранти и рекламни винили

Транспарантът е само един от видовете реклама с печат върху винил, но заради своята популярност, често се използва като общо название на всяка винил реклама.

На първо място рекламни винили могат да се ползват като временна реклама на предстоящо събитие или промоция с фиксиран срок. Това се дължи на тяхната ниска цена и възможност лесно да се монтират навсякъде – между стълбове, между дървета, на огради, на парапети или върху стени и витрини.

Второ приложение на винилите е като дълготрайна външна реклама. Понеже са отпечатани с издръжливи на атмосферни условия фотореалистични изображения. В този случай се използва метална рамка, върху която се монтира винила.

В допълнение винилите са мобилни и могат да се ползват многократно – за търговски изложения, обучения, презентации или други периодични събития. Те са леки, могат да се навиват на руло и така да се пренасят и съхраняват за продължителен срок.

вертикален транспарант за изложба Пабло Пикасо

печат на винил – цена

Използвайте калкулатора, за да видите цените за дизайн, печат и довършителни операции за производство на транспаранти и рекламни винили.
За цена на рекламен винил с рамка може да направете запитване в същата форма, като посочете размерите и изрчино напишете изискването за метална рамка. Наш специалист ще се свърже с вас за уточняващи въпроси, ако е необходимо, преди да дадем оферта.

Спецификация

Размерът на винила с печат се задава в метри за всяка страна.

 • За късата страна през 0.1 м, от 0.50 до 1.50 м;
 • За дългата страна през 0.2 м, от 0.80 до 3.00 м.

Ако ви е необходим междинен размер, можете да видите приблизителната цена с най-близките размери, а за точна цена ни изпратете запитване.

Използваме широкоформатен екосолвентен печат чрез принтер ValueJet 1614, MUTOH. Това е модерен принтер с променлива големина на капката на мастилото. Можем да избираме два режима за печат в зависимост от дизайна на Вашия транспарант.

 • Когато има само текст и графични знаци – използваме по-бързия режим, който е по-икономичен.
 • Когато има фотоси – използваме печат с двойно по-висока резолюция, която осигурява перфектно качество на изображението.
 • Ламиниран винил 340 г – Това е най-евтиният винил за реклама с тегло от 340 г/кв.м, който позволява печат с високо качество. Той представлява полиестерна тъкан, която е двустранно ламинирана с PVC покритие. Ламинираният винил има по-кратък период на експлоатация – около 1 година и става чуплив при ниски температури. Приложение при транспаранти за кратковременна реклама на кампании, събития и промоции.
 • Промазан винил 510 г – Това е най-здравият винил, пригоден за широкоформатен печат с тегло от 510 г/кв.м. Произвежда се чрез потапяне на полиестерна тъкан в течен PVC с добавени пластификатори. В резултат промазаният винил става по-здрав и по-еластичен и издържа при външни условия 5 и повече години. Ползва се при транспаранти и рекламни пана за дълготрайна употреба или когато е необходимо винилът да бъде по-силно опънат по рамка.
 • Промазан винил 400 г – Това е по-икономичния вариант на промазан винил 510 г. ,заради по-ниското си тегло. Този винил е удачен компромис, за рекламни изображения с живот от 1 до 3 години.
 • Винилна мрежа – Това е перфориран винил, наричан също меш. Изработен е по технологията на промазания винил. Полиестерната основа е с голямо разстояние между нишките и пластификатора не я покрива изцяло и във винила остават отвори. По този начин се олекотява теглото от 250  до 300 г/кв.м и се позволява през отворите да преминава вятър и светлина. Приложение за рекламни пана с много голям площ върху фасади или за транспаранти, които са изложени на силни ветрове за продължително време. Подходяща е и за опаковане на сгради и на триумфални арки.

По ваше желание можем да поставим капси, ако са необходими за монтаж на рекламния винил. Капсите имат отвори, през които се прокарва въже или кабелни превръзки (свински опашки) за привързване на винила към рамка, ограда, перила или друга подходяща конструкция. Използваме два вида капси:

 • алуминиеви капси, за винил без подлепяне, диаметър 25 мм, отвор 13 мм;
 • стоманени капси, за винил с подлепяне, диаметър 19 мм, отвор 8 мм.

Подлепянето на канта представлява спояване чрез термопреса на ивица винил с ширина 28 мм, по периметъра на транспаранта. Целта на подлепянето е увеличаване на здравината на рекламния винил.
Подлепянето е необходимо само когато са налични следните условия:

 • площта е над 3 кв.м;
 • основата е промазан винил;
 • ще се поставят капси;
 • монтажа ще се извършва чрез обтягане на винила с въже;
 • срокът за експлоатация ще е повече от 1 година.

Изработка на винилна реклама

В производствената база на ИМПРЕС изработваме рекламни транспаранти във Варна, също така и пана от винил чрез широкоформатен печат. Използваме модерен принтер за екосолвентен печат с интелигентна технология за контрол на принта и променлива големина на капката на мастилото. Това ни позволява избор както на фотореалистично качество с резолюция 1440 dpi, така и на икономичен режим на печат на текст, в зависимост от съдържанието и графичният дизайн на Вашата реклама.

Освен чрез печат, предлагаме и алтернативна технология за изработка на транспарант чрез апликиране на плотерно изрязани надписи от гъвкаво PVC фолио върху винил за тенти. Такъв транспарант има трайност 6 и повече години и може да се използва като фирмена табела, където има открити площи: строителни борси, автомивки, градински центрове и т.н.

За всеки рекламен винил, който отпечатваме предлагаме и съответните довършителни операци в зависимост от мястото и начина за монаж: капси, джобове, носачи или самозалепващи монтажни ленти. Препоръчваме графичният дизайн да бъде изготвен от нашите специалисти, но работим и с готови проекти на клиенти.

рекламно пано от винил ElektroMarket
икона за печат на винил

Печат върху винил

Отпечатваме широкоформатни фотореалистични изображения върху винил, подходящи за дълготрайна употреба на открито.

дизайн на рекламен винил

Графичен дизайн

Имаме възможност да работим с предоставен от вас проект или да изработим графичен дизайн по ваше заданиде.

икона за монтаж

Монтаж

Подготвяме всичко необходимо за лесен монтаж (капси, джобове, самозалепващи ленти). За град Варна извършваме монтаж на място.

Въпроси

Поръчка

Видове реклама върху винил

Транспарант

Представлява дълъг и тесен рекламен банер от винил с джобове в двата края. В джобовете се поставят тръби или летви и чрез въжета транспаранта се опъва хоризонтално над улица или друго място с интензивен трафик. Понякога се използва погрешно наименование „трансперант“.

На снимката монтираният траспарант изпълнява функция на перманентна фирмена реклама на заведение с открити площи, където няма възможност да се постави фасадна табела.

За транспарант цена вижте в калкулатора.

транспарант Рустико

Хоругва

Хоругви се наричат вертикалните транспаранти. Хоругвите могат да се окачват и да се оставят свободно висящи с добавена тежест в долният им край или могат да се монтират на стена.
На снимката два вертикални банера – тип хоругва са окачени на колона в МОЛ, в непосредствена близост до заведение. Така винилите служат едновременно  за  видимостта на бранда и за интериорна декорация.

хоругва adagio

Рекламни винили

Това са материали за външна реклама с принт и поставени капси по цялата обиколка през определено разстояние. Капсите служат за монтиране на винила чрез кабелни превръзки или чрез въже. Преди поставяне на капсите, под тях се подлепва допълнителна винилна лента за подсилване на краищата. Ако рекламния винил е по-малък, вместо капси може да се ползва монтажна лента за фиксирането му на определеното място.

рекламен винил Публиидея

Рекламни пана

Рекламното пано представлява отпечатано рекламно изображение върху винил. Обличаме винилното платно върху метална рамка чрез попнитове, които се поставят по страничните стени на металните профили. По този начин видимото лице на рекламното пано е винила с нанесеното изображение. Рамката и нитовете остават скрити.  Ако желаете по-честа смяна на визията на рекламното пано, тогава на отпечатаните винили поставяме капси по периферията. Така подготвените винилни платна опъваме върху рамката посредством въжета. После лесно може да се замени винилното платно с ново.

рекламно пано M+M

Произведено в импрес

Свързани продукти

Разгледайте останалите възможности за външна реклама и реализираните проекти за цялостно брандиране на фасадата на Вашия търговски обект.

В допълнение искаме да ви дадем още две идеи за мобилна реклама, която може да се ползва и във външни и във вътрешни условия: постери в снап рамка и табели за земя – тип пирамида.

Билборд

Банер стойка

Постери

Рекламни табели

Категория