T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

Печат на стикери

Стикерите са икономични и лесни за употреба

Предлагаме професионален печат и изработка на различни видове стикери с изключително широк диапазон на приложение. С произведените от ИМПРЕС рекламни и информационни стикери Вие можете успешно да: 

 • да промотирате Вашите стоки на мястото на продажбите;
 • да привличете повече клиенти със стикери, залепени на витрината;
 • да презентирате допълнителните услуги, които предлагате;
 • да маркирате продуктите си с Вашия бранд;
 • да защитите гаранционна техника от неоторизирано отваряне;
 • да предадете важна информация на потребители или посетители.

Разгледайте всички видове стикери, които предлагаме. За всеки вид стикер има раздел с подробна информация и цени.

информационно табло с цветна основа и прозрачни джобове

Дизайн и печат на стикери

Чрез производството на стикери можем да разкрием потенциала на разнообразните технологии за печат и довършителни процеси, използвани в печатна база ИМПРЕСв гр. Варна

 • офсетов печат на самозалепваща хартия – за евтини цветни стикери с по-голям тираж;
 • ситопечат на PVC фолио – за устойчиви на външни условия стикери с изключително висока трайност и плътност на цветовете;
 • екосолвентен печат, комбиниран с плотерно рязане – за пълноцветни рекламни стикери върху PVC фолио, изрязани по контур;
 • UV печат – за луксозни бутикови стикери с лак и релеф;
 • лазерно гравиране на двуслойни метализирани самозалепващи фолиа – за изработка на стикер-табелка;
 • дигитален печат на хартия или фолио – за стикери с малки тиражи и високо качество на печат;
 • термотрансферен печат – за баркод стикери или стикери с променлива информация върху ролка;
 • плотерно рязане на надписи и знаци от цветно фолио – за дълготрайни стикери за външна употреба, подходящи за витрини;
 • обемно покритие – за триизмерни еластични стикери;
 • щанцоване или плотерно рязане – за придаване на уникална форма на стикерите;

обемни стикери за диспенсър

Видове стикери

Рекламни стикери

Фотореалистичен цветен печат върху PVC фолио, изрязани по контур.

Гаранционни стикери

Цветен печат, серийни номера, разрушаване при отлепяне.

Обемни стикери

Цветен печат, изрязани по контур, 3D кристално покритие.

PVC стикер дава под наем

Устойчиви стикери

Ситопечат върху PVC фолио, за дълготрайна употреба при външни условия.

Указателни стикери

Екословентен печат върху PVC фолио и ламинат, за външна употреба.

Обемни стикери

Изработваме обемни стикери – цветни PVC стикери, изрязани в желана форма и с триизмерно кристално покритие, подобно на прозрачна смола. Тези стикери се наричат още: доминг, триизмерни, 3D, еластични, пластични, силиконови стикери, а също и лого-капки, лого-топи. Формата на обемния стикер е индивидуална и се определя от дизайна, единственото ограничение е да няма остри ъгли (миниамален радиус на закръгление е 2 мм). Размерите варират от 1 до 40 кв.см.

За направата на обемни стикери, в печатната база на  Импрес използваме най-качественото, като материали и технология, полиуретаново покритие. Допълнителното покритие е ефектно, прозрачно, еластично и придава обем на плоските стикери. Еластичните свойства на покритието позволяват обемният стикер да бъде апликиран върху заоблени повърхности. Обемното покритие на вашият рекламен стикер “хваща” окото и прави марката по-атрактивна, а стоката по-луксозна.

Обемните стикери са много трайни и могат да се ползват повече от 8 години, запазвайки качеството си – покритието не пожълтява, не потъмнява  и не губи еластичност, то е UV устойчиво и изображението запазва яркостта и контраста на  цветовете. Обемните стикери са водоустойчиви и могат да бъдат почиствани.

Обемни стикери • Приложение

Обемните стикери се ползват за брандиране на бяла и черна техника, компютри, мебели, машини и оборудване. Триизмерни стикери се ползват и за персонализиране на промоционални подаръци като плакети, значки, ключодържатели, чанти и други рекламни материали. Много полезно е да имате на разположение ваши логотопи, когато се наложи спешно да направите индивидуални фирмени подаръци в единични бройки.

Обемни стикери • Технология

За основа ползваме бяло гланцово PVC фолио, но според дизайна можем да го заменим с цветно полиестерно фолио. Печатаме цветно с фотокачество (CMYK, 1440 dpi) с екосолвентни мастила и изрязване по контур, чрез комбинирана дигитална технология. Можем да заменим или допълним този печат със ситопечат в зависимост от конкретната поръчка.

Отпечатаните и прорязани стикери заливаме с двукомпонентна смес, предварително хомогинизирана в електрическа бъркалка под вакуум. Заливането става с пневматичен автомат за регулиране на интервалите и дебита на подаваната смес. След заливането стикерите се поставят в специална сушилня до приключване на реакцията на поликондензация на полиуретана. Тази технология гарантира, че обемното покритие няма да съдържа шупли и мехурчета газ, няма да потъмнее и ще бъде равномерно нанесено по цялата повърхност на всеки един стикер.

Поръчка на обемни стикери

Обемни стикери с цветен печат върху мономерно бяло фолио, изрязани по контур. В полетата дължина и ширина въведете габаритите на желания от вас стикер, формата може да не е правоъгълник. Посочете готов проект, ако може да ни го изпратите на файл. Изберете мека смола, ако стикерите ще се лепят на повърхности с извивка, в останалите случаи препоръчваме твърда смола.

Стикерите се предават на листи с формат 380/240 мм, почистени от фолиото между отделните артикули.
Ако желаете по-малки или по-големи размери или друг вид фолио, моля свържете се с нашите консултанти.

Рекламни стикери

Предлаганите от ИМПРЕС рекламни стикери са цветни (CMYK), с висока резолюция на печат (1400 dpi), отпечатани с екословентни мастила върху самозалепващо фолио (PVC) и са изрязани по контур. Пригодени са за средносрочна употреба (2 години) при външни условия.
Чрез самозалепващи стикери можете да рекламирате вашия бранд, избрана услуга или конкретен продукт, както и специална търговска промоция. Местата за поставяне на рекламните лепенки обикновено са свързани с местата за продажба на вашите стоки и услуги: витрини, стелажи, рафтове, търговски обекти, каси, павилиони, табла за реклама и обяви.
Бихте могли да обмените рекламни стикери с ваши партньори и да организирате взаимна рекламна кампания.

Изработка на рекламни стикери

Едновременно отпечатваме и изрязваме стикери от PVC фолио. Нямаме ограничение в бройката, размерите или формата. Ползваме различни фолиа в зависимост от търсения ефект:
• бели PVC фолиа с матово или гланцово покритие;
• металикови полиестерни фолиа (сребро, злато);
• полупрозрачнo фолиo, имитиращo гравирано стъкло;
• полимернo фолиo за автомобили;
• прозрачно фолио с огледален печат и ламиниран бял гръб за залепване върху вътрешната страна на витрини.
• ламинирани фолиа след печат, като допълнителна защита срещу UV светлина и надраскване.
При необходимост може да заместим екосолвентният печат или да го комбинираме с други технологии за печат: ситопечат, плотерно изрязани знаци, UV и дигитален печат.

Поръчка на рекламни стикери

В полетата дължина и височина въведете габаритите на желания от вас стикер, формата може да не е правоъгълник. Не е включена цена за проект. Стикерите се предават на ролка, почистени от фолиото между отделните артикули.
Ако желаете по-малки или по-големи размери (5-30 см), друг вид фолио, ламиниране или допълнителни екстри, моля свържете се с нашите консултанти.

Устойчиви PVC стикери

Изработваме изключително устойчиви на външни условия самозалепващи стикери с печат. Срок за експлоатация – над 3 години, без промяна на цветовете на фолиото и мастилата. Стикерите са устойчиви на UV лъчи, на температури от -40° C to +80° C., на мокрене с вода и конвенционални миещи препарати.
Устойчивите PVC лепенки намират приложение като:
– индустриални стикери за машинни табла и панели;
– информационни стикери върху транспортни средства, селскостопанска и строителна техника, спирки, портали, контейнери, табла и други обекти на открито.
– указателни знаци: забранено паркирането, видеонаблюдение, високо напрежение (виж повече на указателни стикери);
– охранителни стикери;
– фирмени стикери (указващи фирмата на производителя и/или фирмата за поддръжка) за продукти на открито: тенти, гаражни врати, градинско оборудване, вендинг автомати и т.н.

Ситопечат на стикери

Ползваме специално листово PVC фолио за ситопечат: бяло, прозрачно или цветно (жълто, черно, червено и други цветове по картел). Фолиото е по-дебело и с по-здрав лепилен слой от обикновеното ролково фолио за солвентен печат. Използваме качествени мастила за ситопечат, гарантиращи трайност, наситеност и яркост на цветовете. (Разгледайте картела с цветове).
Размерите на PVC стикерите могат да варират от няколко квадтратни сантиметра до максималния формат на ситомашината – 70/50 см.
Цветовете могат да бъдат от 1 до 4 отделни (спот) цвята. Не е желателно да има фини преливки или смесване на цветове заради ограниченията на използваната ситопечатна технология.
Много добре се съчетават цветно фолио с бяло или флуорисцентно мастило. Предлагаме и печат със светлоотразителни мастила.
Стикерите се режат в правоъгълна форма с прав книговезки нож. Предлагаме опция за заобляне на ъглите с радиус на закръгление 5 или 12 мм.

Гаранционни стикери

Гаранционните стикери, представляват защитни самозалепващи етикети, които не могат да се отлепят цели и да се ползват повторно. Защитните стикери се отпечатват на бяло бандеролно фолио (PVC Cast), което е крехко и има силен лепилен слой. Затова при опит за отстраняване, гаранционният стикер се разпада на малки фрагменти.

Приложение на гаранционни стикери

Саморазрушаващи се стикери се поставят на отворите, от които едно устройство може да бъде разглобено или на капаците на кутиите, така че да не могат да бъдат отворени без разрушване на защитната лепенка (Waranty seal, Void label, Security sticker)
Чрез гаранционните стикери вашите уреди и устройства с гаранционна поддръжка ще бъдат защитени от неоторизирано отваряне и неоснователни рекламации. Защитните стикери намират приложение и за гарантиране на оригиналното съдържание на пакетиране продукти: CD/DVD, софтуер, електронни компоненти, резервни части, лекарства, козметика и др.

Производство на гаранционни стикери

За производството на гаранционни стикери ползваме най-често дигитален цветен екосолвентен печат, комбиниран с плотерно изрязване по контурите на стикерите. По този начин можем да отпечатаме цветни лога и уникална информация като серийни номера, баркодове, QR кодове. Размерът и формата на стикера могат да бъдат произволни (правогълник със заоблени ъгли, кръг, шестоъгълник и т.н.) Ще получите стикерите разположени върху подложка с размер от А5 до А4, почистена от фолиото между отделните стикерите.
В зависимост от конкретните ви нужди можем да предложим и други технологии за печат: ситопечат, UV печат, термотрансферен печат и др.

Указателни стикери

Гаранционните стикери, представляват защитни самозалепващи етикети, които не могат да се отлепят цели и да се ползват повторно. Защитните стикери се отпечатват на бяло бандеролно фолио (PVC Cast), което е крехко и има силен лепилен слой. Затова при опит за отстраняване, гаранционният стикер се разпада на малки фрагменти.

Приложение на гаранционни стикери

Саморазрушаващи се стикери се поставят на отворите, от които едно устройство може да бъде разглобено или на капаците на кутиите, така че да не могат да бъдат отворени без разрушване на защитната лепенка (Waranty seal, Void label, Security sticker)
Чрез гаранционните стикери вашите уреди и устройства с гаранционна поддръжка ще бъдат защитени от неоторизирано отваряне и неоснователни рекламации. Защитните стикери намират приложение и за гарантиране на оригиналното съдържание на пакетиране продукти: CD/DVD, софтуер, електронни компоненти, резервни части, лекарства, козметика и др.

Производство на гаранционни стикери

За производството на гаранционни стикери ползваме най-често дигитален цветен екосолвентен печат, комбиниран с плотерно изрязване по контурите на стикерите. По този начин можем да отпечатаме цветни лога и уникална информация като серийни номера, баркодове, QR кодове. Размерът и формата на стикера могат да бъдат произволни (правогълник със заоблени ъгли, кръг, шестоъгълник и т.н.) Ще получите стикерите разположени върху подложка с размер от А5 до А4, почистена от фолиото между отделните стикерите.
В зависимост от конкретните ви нужди можем да предложим и други технологии за печат: ситопечат, UV печат, термотрансферен печат и др.

Какво още предлагаме

Разгледайте други наши рекламни и информационни материали, необходими за Вашата дейност.

транспарант

Флаери

транспарант

Етикети и опаковки

транспарант

Надписи

транспарант

Табели