T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Печат на стикери

лесни за употреба самозалепващи Стикери

Предлагаме професионален печат и изработка на различни видове стикери с изключително широк диапазон на приложение. С произведените от ИМПРЕС рекламни и информационни стикери Вие можете успешно да: 

 • промотирате Вашите стоки на мястото на продажбите;
 • привлечете повече клиенти със стикери за стъкло, залепени на витрината;
 • презентирате допълнителните услуги, които предлагате;
 • маркирате продуктите си с Вашия бранд;
 • защитите гаранционна техника от неоторизирано отваряне;
 • предадете важна информация на потребители или посетители.

Разгледайте всички видове стикери, които предлагаме. За всеки вид стикер има раздел с подробна информация и цени.

кръгъл стикер за асансьор

печат на стикери – цена

Използвайте калкулатора, за да определите цените за изработка на самозалепващи стикери за външна употреба. Цената включва предпечатна подготовка, избраното фолио, цветен печат, прорязване по контур в желана форма. Готовата поръчка се издава на форматни листи с почистено фолио между стикерите. Допълнително може да поръчате дизайн и ламиниране.

Спецификация

Експлоатационен срок на стикерите в зависимост от мастилата, фолиата и ламината:
 

Години
мастила | фолио и ламинат
от 2 до 4
UV | мономерно без ламинат
от 3 до 5
UV | полимерно без ламинат
от 3 до 5
ES | мономерно с мономерен UV ламинат
от 5 до 7
ES | полимерно с полимерен UV ламинат
 • Мономерно бяло – Това е най-универсалното самозалепващо фолио. Zа стикери ние използваме фолио с матово лице за по-добра четимост на текста, сив гръб за да не прозира стикера и стандартно лепило. Ако стикерът ще се поставя на места, където има вероятност да се замърсява или надрасква, то е задължително да се ламинира с UV защитен ламинат.
 • Мономерно прозрачно – Прозрачното фолио се използва предимно за стикери за стъкло, залепени от вътрешна страна. В този случай печата е  огледален и е допълнително фолиран с мономерно бяло фолио, което да служи за фон.
 • Полимерно бяло – Полимерното фолио е с много здрава и еластична структура, със силен лепилен слой и канали за извеждане на въздуха при апликация. Това позволява поставяне върху повърхнини с кривини. Стикерите от полимерно фолио имат по-дълъг срок на експлоатация – над 3 години, а с полимерен UV защитен ламинат над 5 години.
 • Гравирано стъкло – Това са стикери с полупрозрачен матов дискретен фон. Използват се за витрини, работно време, фризове. Няма нужда и смисъл да се ламинират.
 • Металик – Това са полиестерни металикови фолиа – сребристи и златисти. Ползват се за маркировка на продукти, по-рядко като рекламни стикери.
 • Бандеролно – Фолиото е специално предназначено за гаранционни стикери, защото се разкъсва на парчета при разлепяне. Не се ламинира.

Използваме два вида печат:

  • ролен UV печат с MIMAKI UJV 100-160 за всички стикери без ламинат;
  • ролен екосолвентен печат с MUTOH ValueJet 1614 за стикери с ламинат.

При печат на цветни стикери използваме най-високата резолюция 1400 dpi. UV мастилата са трайни и устойчиви на външни влияния, но заради лекия релеф на отпечатъка, не е препоръчително да се ламинира.

Размерът на стикерите няма ограничения. За двете страни сме задали диапазон от 10 мм до 500 мм. Можем да изработим по-малки и по-големи артикули от самозалепващо фолио, но за тях е спорно дали могат да се нарекат стикери.

Изработка на стикери по поръчка

Предлаганите от ИМПРЕС стикери по поръчка са цветни с високo качество на печат върху самозалепващо фолио и са изрязани по контур. Може да ги ползвате за средносрочна и дългосрочна употреба. В таблицата може да видите експлоатационния срок на стикерите в зависимост от мастилата за печат: UV  или  ES (екосолвентни мастила), фолиото и ламината. По-късият срок се отнася за стикери, залепени на гладка метална основа, с южно или югозападно изложение. По-дългият срок е за стикери при външни условия, които не са изложени на пряка слънчева светлина.

Печат и прорязване на самозалепващи стикери

Последователно извършваме следните процеси без ограничение в бройката, размерите или формата на стикерите:

 • принтиране на стикери върху самозалепващо фолио на ролка;
 • ламиниране по желание, за устойчиви стикери със срок на употреба над 5 години или за защита от механично надраскване;
 • прорязване на стикерите по контур;
 • форматиране на ролката на листи със стикери, за по удобно транспортиране, съхранение и ползване;
 • почистване на излишното фолио между стикерите за по-удобно отлепяне на стикера за апликиране (ако желаете да удължите срока на годност на стикерите преди апликация, по-добре е да се остави междинното фолио);

UV печат: това е оптималната технология за печат на стикери. Печатът се характеризира с много високо качество (резолюция 1200 dpi), устойчиви на атмосферни условия мастила с наситени цветове и лек релеф. Заради релефа не е препоръчително да се ламинират стикерите, а и няма нужда, защото трайността на отпечатъка в повечето случаи е достатъчна.

Екосолвентен печат: използваме го само когато стикерите трябва да имат покритие с ламинат.

печат, прорязване и почистване на стикери
икона широкоформатен печат

Собствено производство

Цветен печат с UV или екосолвентни мастила, прорязване по контур

икона за дизайн

графичен дизайн

Изготвяме дизайн и предпечатна подготовка на Вашите рекламни и информационни стикери.

Форма по желание

Може да изберете различни форми и размери за вашите самозалепващи стикери

Въпроси

Поръчка

Видове стикери според приложението

Рекламни стикери

Чрез самозалепващи стикери можете да рекламирате вашия бранд, избрана услуга или конкретен продукт, както и специална търговска промоция. Местата за поставяне на рекламните лепенки обикновено са свързани с местата за продажба на вашите стоки и услуги: витрини, стелажи, рафтове, търговски обекти, каси, павилиони, табла за реклама и обяви.

Рекламните стикери, заради своето естество, имат краткосрочен до средносрочен срок на експлоатация. Изберете мономерно фолио без ламинат.

Рекламен стикер с неправилна форма

Устойчиви стикери

Изработваме устойчиви на външни условия самозалепващи стикери с печат. Срок за експлоатация – над 3 години, без промяна на цветовете на фолиото и мастилата. Стикерите са устойчиви на UV лъчи, на температури от -40° C to +80° C., на мокрене с вода и конвенционални миещи препарати.
Устойчивите PVC лепенки намират приложение като:

 • индустриални стикери за машинни табла и панели;
 • стикери за транспортни средства, селскостопанска и строителна техника, спирки, портали, контейнери, табла и други обекти на открито;
 • като указателни знаци: забранено паркирането, видеонаблюдение, високо напрежение;
 • охранителни стикери;
 • фирмени стикери (указващи фирмата на производителя и/или фирмата за поддръжка) за продукти на открито: тенти, гаражни врати, градинско оборудване, вендинг автомати и т.н.

Изработка на устойчиви стикери

За максимално дълъг срок на стикера 5-7 години изберете полимерно фолио с ламинат (използваме ламинати от същата серия като фолиото). Полимерното фолио е дълготрайно и еластично, има канали за извеждане на въздуха при залепяне и може да се използва на повърхности с кривини.

За стикери със среден срок на експлоатация 3-5 години може да използвате мономерно бяло фолио с ламинат. Ламинат е UV защитен, предпазва мастилата от надраскване и позволява миене на стикерите.

PVC стикер дава под наем

Гаранционни стикери

Гаранционните стикери, представляват защитни самозалепващи етикети, които не могат да се отлепят цели и да се ползват повторно. Защитните стикери се отпечатват на бяло бандеролно фолио (PVC Cast), което е крехко и има силен лепилен слой. Затова при опит за отстраняване, гаранционният стикер се разпада на малки фрагменти.

Приложение на гаранционни стикери

Саморазрушаващи се стикери се поставят на отворите, от които едно устройство може да бъде разглобено или на капаците на кутиите, така че да не могат да бъдат отворени без разрушване на защитната лепенка (Waranty seal, Void label, Security sticker)
Чрез гаранционните стикери вашите уреди и устройства с гаранционна поддръжка ще бъдат защитени от неоторизирано отваряне и неоснователни рекламации. Защитните стикери намират приложение и за гарантиране на оригиналното съдържание на пакетиране продукти: CD/DVD, софтуер, електронни компоненти, резервни части, лекарства, козметика и др.

Производство на гаранционни стикери

За производството на гаранционни стикери ползваме цветен дигитален печат с  UV мастила, комбиниран с плотерно изрязване по контурите на стикерите. По този начин можем да отпечатаме цветни лога и уникална информация като серийни номера, баркодове, QR кодове. Размерът и формата на стикера могат да бъдат произволни (правогълник със заоблени ъгли, кръг, шестоъгълник и т.н.) Ще получите стикерите разположени върху подложка с размер от А5 до А4, почистена от фолиото между отделните стикери.

стикер с гаранционен номер

Информационни стикери

Приложение на информационните стикери

Най-често за изобразяване на информационни, предупредителни и забранителни знаци, свързани с вътрешни правила, противопожарна безопасност и охрана на труда. За разлика от табелките, самозалепващите информационни стикери се апликират директно върху гладка повърхност – витрини, врати, стени, машини или на пода.

Указателни стикери може да се ползват и за навигация като по-икономичен вариант на табелите.

табелка радиоактивност

Произведено в импрес

Какво още предлагаме

Стикерите са универсални печатни материали, които могат да изпълняват различни функции. Разгледайте други наши продукти, които се явяват алтернатива на стикерите за конкретния случай. Сравнете предимствата на стикерите с тези на картонени етикети, PVC табелки и изрязани надписи от фолио.

Специален вид са обемните стикери, които предсатвяме на отделна страница.