T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Печат на стикери

лесни за употреба икономични Стикери

Предлагаме професионален печат и изработка на различни видове стикери с изключително широк диапазон на приложение. С произведените от ИМПРЕС рекламни и информационни стикери Вие можете успешно да: 

 • промотирате Вашите стоки на мястото на продажбите;
 • привлечете повече клиенти със стикери, залепени на витрината;
 • презентирате допълнителните услуги, които предлагате;
 • маркирате продуктите си с Вашия бранд;
 • защитите гаранционна техника от неоторизирано отваряне;
 • предадете важна информация на потребители или посетители.

Разгледайте всички видове стикери, които предлагаме. За всеки вид стикер има раздел с подробна информация и цени.

кръгъл стикер за асансьор

Печат на стикери по поръчка

Чрез производството на стикери можем да разкрием потенциала на разнообразните технологии за печат и довършителни процеси, използвани в печатна база ИМПРЕС в гр. Варна

 • офсетов печат на самозалепваща хартия – за евтини цветни стикери с по-голям тираж;
 • ситопечат на PVC фолио – за устойчиви на външни условия стикери с изключително висока трайност и плътност на цветовете;
 • екосолвентен печат, комбиниран с плотерно рязане – за пълноцветни рекламни стикери върху PVC фолио, изрязани по контур;
 • лазерно гравиране на двуслойни метализирани самозалепващи фолиа – за изработка на стикер-табелка;
 • дигитален печат на хартия или фолио – за стикери с малки тиражи и високо качество на печат;
 • термотрансферен печат – за баркод стикери или стикери с променлива информация върху ролка;
 • плотерно рязане на надписи и знаци от цветно фолио – за дълготрайни стикери за външна употреба, подходящи за витрини;
 • обемно покритие – за триизмерни еластични стикери;
 • щанцоване или плотерно рязане – за придаване на уникална форма на стикерите;

Ние предлагаме оптималният вид стикери,
според вашите нужди

Ваучер за подарък - Мирела Илиева

Видове стикери

Рекламен стикер с неправилна форма

Рекламни стикери

Фотореалистичен цветен печат върху PVC фолио, изрязани по контур.

пластичен обемен стикер с усмивка

Обемни стикери

Цветен печат, изрязани по контур, 3D кристално покритие.

PVC стикер дава под наем

Устойчиви стикери

Ситопечат, PVC фолио, за дълготрайна употреба при външни условия.

стикер гаранция

Гаранционни стикери

Цветен печат, серийни номера, разрушаване при отлепяне.

табелка радиоактивност

Указателни стикери

Екосолвентен печат върху PVC фолио и ламинат, за външна употреба.

Рекламни стикери

Предлаганите от ИМПРЕС рекламни стикери са цветни с високo качество на печат  върху самозалепващо фолио и са изрязани по контур. Пригодени са за средносрочна употреба над 2 години (със защитно покритие с ламинат над 5 години) при външни условия.
Чрез самозалепващи стикери можете да рекламирате вашия бранд, избрана услуга или конкретен продукт, както и специална търговска промоция. Местата за поставяне на рекламните лепенки обикновено са свързани с местата за продажба на вашите стоки и услуги: витрини, стелажи, рафтове, търговски обекти, каси, павилиони, табла за реклама и обяви.

Изработка на рекламни стикери

Едновременно отпечатваме и изрязваме стикери от PVC фолио. Нямаме ограничение в бройката, размерите или формата. В зависимост от вашите изисквания използваме две технологии за печат:

Екосолвентен печат, който е по-изгоден за големи количества и позволява печат върху различни фолиа и/или покритие с ламинат:

Специални фолиа

 • бели PVC фолиа с матово или гланцово покритие;
 • металикови полиестерни фолиа (сребро, злато);
 • полупрозрачнo фолиo, имитиращo гравирано стъкло;
 • полимернo фолиo за автомобили;
 • прозрачно фолио с огледален печат и ламиниран бял гръб за залепване върху вътрешната страна на витрини.
 • ламинирани фолиа след печат, като допълнителна защита срещу UV светлина и надраскване.
Дигитален печат: При необходимост може да заместим екосолвентният печат с дигитален печат, който позволява отпечатване на фини графични детайли, преливки, надписи с много дребен шрифт. Подходящ е за по-малки стикери, тип етикети, които са предвидени да се четат от „една ръка разстояние“. При тази технология може да се ползва само бяло фолио без ламинат. Подходящо е за по-малки количества стикери.

Поръчка на рекламни стикери

В полетата изисквания изберете дали ще ползвате специално фолио или ламинат. В този случай ще се появят две нови полета за попълване. Може да изберете алтернативната технология за печат за постигане на максимално качество на детайлите.

Ако се колебаете дали за вашия проект е необходимо да се използва дигитален печат – изпратете ни проекта и ние ще ви дадем консултация или ако е необходимо ще направим проба, за да вземете окончателно решение.

Ако нямате изисквания, които да ограничат избора на технология за печат, калкулаторът ще изчисли две цени и ще предложи по-ниската.

Задайте дължина и височина на габарита на желания от вас стикер, формата може да не е правоъгълник. Стикерите се предават на форматни листи,  почистени от фолиото между отделните артикули.

Заедно с оптималната цена, калкулаторът връща в скоби технологията за печат ЕС/ДП и максималния размер на стикера, който може да поръчате на същата цена.

 

Устойчиви PVC стикери

Изработваме изключително устойчиви на външни условия самозалепващи стикери с печат. Срок за експлоатация – над 3 години, без промяна на цветовете на фолиото и мастилата. Стикерите са устойчиви на UV лъчи, на температури от -40° C to +80° C., на мокрене с вода и конвенционални миещи препарати.
Устойчивите PVC лепенки намират приложение като:

 • индустриални стикери за машинни табла и панели;
 • информационни стикери върху транспортни средства, селскостопанска и строителна техника, спирки, портали, контейнери, табла и други обекти на открито;
 • указателни знаци: забранено паркирането, видеонаблюдение, високо напрежение (виж повече на указателни стикери);
 • охранителни стикери;
 • фирмени стикери (указващи фирмата на производителя и/или фирмата за поддръжка) за продукти на открито: тенти, гаражни врати, градинско оборудване, вендинг автомати и т.н.

Ситопечат на стикери

Ползваме специално листово PVC фолио за ситопечат: бяло, прозрачно или цветно (жълто, черно, червено и други цветове по картел). Фолиото е по-дебело и с по-здрав лепилен слой от обикновеното ролково фолио за солвентен печат. Използваме качествени мастила за ситопечат, гарантиращи трайност, наситеност и яркост на цветовете. (Разгледайте картела с цветове).
Размерите на PVC стикерите могат да варират от няколко квадтратни сантиметра до максималния формат на ситомашината – 70/50 см.
Цветовете могат да бъдат от 1 до 4 отделни (спот) цвята. Не е желателно да има фини преливки или смесване на цветове заради ограниченията на използваната ситопечатна технология.
Много добре се съчетават цветно фолио с бяло или флуорисцентно мастило. Предлагаме и печат със светлоотразителни мастила.
Стикерите се режат в правоъгълна форма с прав книговезки нож. Предлагаме опция за заобляне на ъглите с радиус на закръгление 5 или 12 мм.

Гаранционни стикери

Гаранционните стикери, представляват защитни самозалепващи етикети, които не могат да се отлепят цели и да се ползват повторно. Защитните стикери се отпечатват на бяло бандеролно фолио (PVC Cast), което е крехко и има силен лепилен слой. Затова при опит за отстраняване, гаранционният стикер се разпада на малки фрагменти.

Приложение на гаранционни стикери

Саморазрушаващи се стикери се поставят на отворите, от които едно устройство може да бъде разглобено или на капаците на кутиите, така че да не могат да бъдат отворени без разрушване на защитната лепенка (Waranty seal, Void label, Security sticker)
Чрез гаранционните стикери вашите уреди и устройства с гаранционна поддръжка ще бъдат защитени от неоторизирано отваряне и неоснователни рекламации. Защитните стикери намират приложение и за гарантиране на оригиналното съдържание на пакетиране продукти: CD/DVD, софтуер, електронни компоненти, резервни части, лекарства, козметика и др.

Производство на гаранционни стикери

За производството на гаранционни стикери ползваме цветен дигитален печат (екосолвентен или UV) , комбиниран с плотерно изрязване по контурите на стикерите. По този начин можем да отпечатаме цветни лога и уникална информация като серийни номера, баркодове, QR кодове. Размерът и формата на стикера могат да бъдат произволни (правогълник със заоблени ъгли, кръг, шестоъгълник и т.н.) Ще получите стикерите разположени върху подложка с размер от А5 до А4, почистена от фолиото между отделните стикери.

Указателни стикери

Указателните стикери като начин на изпълнение обикновено са идентични като рекламните стикери. Просто изпълняват различни функции. При указателните или информационните стикери по-рядко се използва изрязване по контур, освен в случаите, когато заради знака формата на стикера трябва да е кръг или триъгълник. Но най-често тяхната форма е правоъгълна. Алтернативен начин за производство на указателни стикери е ситопечат, така както се изпълняват устойчивите стикери

Приложение на указателни стикери

Най-често за изобразяване на информационни, предупредителни и забранителни знаци, свързани с вътрешни правила, противопожарна безопасност и охрана на труда. За разлика от табелките, самозалепващите информационни стикери се апликират директно върху гладка повърхност – витрини, врати, стени, машини или на пода.

Указателни стикери може да се ползват и за навигация като по-икономичен вариант на табелите.

Свързани продукти

Стикерите са универсални печатни материали, които могат да изпълняват различни функции. Разгледайте други наши продукти, които се явяват алтернатива на стикерите за конкретния случай. Сравнете предимствата на стикерите с тези на картонени етикети, PVC табелки, изрязани надписи от фолио.

Рекламни постери

Етикети

Информационни табели

Надписи на витрини

Категория

Какво още предлагаме

Разгледайте други наши рекламни и информационни материали, необходими за Вашата дейност.

транспарант

Флаери

транспарант

Етикети и опаковки

транспарант

Надписи

транспарант

Табели