T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Офсетов печат

Технологията

Характерно за технологията офсетов печат е, че тя се осъществява чрез пренос на мастило от цилиндър с печатна плака към цилиндър с гумено покритие и от там към трети цилиндър, който пренася хартията. Ползваме печатни плаки, проявени чрез технология CtP (computer to plate). Изготвянето на плаките, последващото им монтиране на машината и съпътстващите настройки формират цена за подготовка на офсетовия печат. При малките тиражи на практика се заплаща само тази цена. С нарастване на тиража цената на единичното копие намаява, защото цената за подготовка се разделя на по-голям брой изделия.
Печатницата ни стартира през 1998 година. В момента разполагаме с две печатни машини за офсетов печат и една дигитална преса. Комбинацията от различни машини, като формат, цветност, и технология за печат, допълнени с богат набор от довършителни процеси ни позволява да намерим оптимално решение за всяка поръчка.

Roland 200 на MANROLAND

Двусекционна листова офсетова машина с печатуемо поле* 690/470 мм. Машината е универсална, защото освен за двуцветен печат, може да се ползва за едноцветен, чрез изключване на една от секциите или за четирицветен печат (пълноцветен, CMYK) чрез двукратно преминаване на хартията. По същия начин може да отпечатаме 5 или 6 цвята без ограничение дали са CMYK или PANTONE или комбинация от двете цветови скали. Машината е ценово конкурента при средни тиражи: 500-5000 броя А2+ (2000-20000 бр. А4+). Подходяща за производство на каталози, брошури, справочници, плакати, календари, кутии, етикети, хартиени торбички, подложки за хранене, гаранционни карти.

офсетова печатна машина Roland 200, MANROLAND

GTO 52 на HEIDELBERG

Едносекционна листова офсетова машина с печатуемо поле* 470/320 мм. Използваме я за печат на изделия в един или няколко цвята – най-често избрани по PANTONE. (поддържаме постоянно около 100 цвята мастила на склад). Тази машина има много ниска себестойност на копието и може да печата всички видове хартии и картони, от най-тънката химизирана хартия до най-дебелите опаковачни картони. Подходяща е за печат на формуляри, документация, хотелски консумативи, бланки, талони, ваучери, билети, пликове …

офсетова печатна машина GTO 52, HEIDELBERG

QuickMaster DI на HEIDELBERG

Четирицветна хибридна листова машина за сух офсетов печат, с лазерно генериране на изображението върху печатащите цилиндри. Сухият офсетов печат е технология за печат без мокрене на печатащите цилиндри, което позволява по-голяма скорост и по-добър контрол на печата. Така се елиминира поддържането на баланса вода-мастило в класическия офсетов печат. Намастиляването се задава компютърно. Машината е предвидена за пълноцветен CMYK печат с печатуемо поле* 430/320 мм. Идеална е за печат на визитки, флаери, дипляни, проспекти, глави на календари, картички, покани, джобни календарчета, стикери и други цветни изделия с високо качество и не голям формат.