T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Обемни букви и знаци

Изработка на обемни букви

Обемните надписи са много атрактивни, заради своята дълбочина, подчертана с естествената сянка от триизмерните елементи. Обемните букви и знаци са идеални както за външна така и за вътрешна реклама за търговски и производствени обекти: хотели, офиси, банки, медицински центрове, заведения и много други.

Дебелината на борда варира от 5 до 200 мм, което е достатъчно да вкара вашата реклама в третото измерение. В направата на обемните букви използваме качествени материали, предвидени за ползване при външни условия, което гарантира дългия живот на вашата реклама.

Обемните букви могат да бъдат два вида:

  • Светещи
  • Несветещи
Обемно лого

Светещи обемни букви

Гърбът се изрязва от разпенено PVC с дебелина до 10 мм или еталбонд. Засветяването е вътрешно чрез диодна лента или диодни модули с бяла цветна или динамично променлива светлина. Ползваме алуминиев (алурапид) или PVC борд с дълбочина от 60 до 200 мм. Лицето се изрязва от плексиглас или плътен поликарбонат, които могат да се фолират с цветни транслуцентни фолиа или широкоформатен принт.  Бордът се фолира или се боядисва.

Интересни свойства имат лицата на обемните букви, изработени от плексиглас Black &  White. През деня, когато рекламата не свети този плексиглас изглежда черен. Нощно време, плексигласът пропуска включената светлина и изглежда, че свети с бяла и светлина.

Светещи обемни надписи обикновено се ползват за външна фасадна или покривна реклама и по-рядко за вътрешна декорация. Извършваме монтаж според конкретния случай директно върху фасадата, върху съществуваща носеща конструкция или изграждаме метална конструкция, съобразена с контурите на надписа.

 

Несветещи обемни букви

Несветещите обемни букви могат да бъдат плътни или с борд. Плътните букви и знаци най-често ги изрязваме от пено PVC с дебелина 19 мм и след това отделните елементи се боядисват цялостно. Ефектни плътни букви за интериорната реклама могат да се изработят от различни комбинации на цветен, прозрачен, опалов и огледален плексиглас.

Обемните букви с борд се изработват от фолирани PVC плоскости с дебелина от 5 до 10 мм, а дълбочината на борда варира от 50 до 100 мм. Не поставяме гръб на несветещите букви, но добавяме вътрешни ребра, за да извършим монтажа и за допълнителна здравина.