T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Дигитален печат

Описание

Създадохме отделът за дигитален печат през 2009 година с идеята да разширим услугите на офсетовата ни печатница с печат на по-малки тиражи и в по-кратки срокове. Отделът за Дигиталният печат се допълва синергично със студиото за предпечатна подготовка и професионалната база за довършителни операции към офсетовата печатница.

С течение на времето се увеличи делът на поръчките с по-къс тираж и пред дигиталния печат се поставиха нови изисквания и предизвикателства. Частично решение бе инвестицията в хибридна технология (сух офсетов печат с дигитална експонация) с което свалихме минималните тиражи за офсетов печат, но въпреки това остана една празнина между тиражи* от 100 до 300 броя, за която не се получаваше добра цена. Освен това трябваше да съобразяваме поръчките с всички ограничения, характерни за предишното поколение дигитални машини.

През 2016 година инвестирахме в най-добрата дигитална машина в своя клас – VERSANT 80 на XEROX. Това е професионална дигитална преса от последно поколение с много революционни нововъведения, с която решихме много проблеми и премахнахме много ограничения пред дигиталния печат.

  • изключително високо качество на отпечатъка с разделителна способност 2400 х 2400 dpi, неотстъпващо на най-добрите съвремени офсетови машини (и от 4 до 16 пъти по-високо от най-масово използваните дигитални машини в момента)
  • революционно нова технология за управление на цвета: реалистично пресъздаване на цветовете, подобно на офсетовия печат; много добро приближение на цветовете, зададени по пантон скала; перфектна наситеност на плътните цветове; много фин растер, ултра плавни преливки; запаметяване на цветови профили за всяка медия и за всяка поръчка; контрол чрез спектрофотометър.
  • за първи път: възможност за дигитален печат на картон 350 г/кв.м за (300 грамовия картон беше сериозно ограничение при дигитален печат за визитки, папки, кутии и други продукти, които изискват максимално дебел картон)
  • специално разработена технология за компенсиране деформацията на листите (свиване, усукване, изкривяване) при двустранен печат, което позволява безпроблемно изпълнение на довършителните операции (рязане, щанцоване, селективно лакиране, биговане, перфорация и др.)много висока скорост на печат (44 листа А3+/1 минута, при цветен печат) и много ниска себестойност на копие, която до 300 тираж* излиза по-изгодно от офсетовия печат.

 

*тираж – посочените стойностите са за машинен тираж, с формат 320/478 мм. Ако изделието е с по-малък формат, то границата между дигитален и офсетов печат от 300 броя нараства, както следва: А4 – 600 бр.; А5 – 1200 бр.; визитка – 9000 бр.