T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Брандиране на автомобили

Брандиране на фирмени автомобили

Брандирането на автомобили е евтин, лесен и ефикасен начин за достигане на вашата марка до голяма аудитория. Използването на собствен рекламоносител е възможност, която не трябва да се пропуска. Повечето фирми предпочитат брандирането на превозни средства като алтернатива на останалите видове външна реклама. Рекламата върху фирмени автомобили е мобилна, запомняща се и всеки ден достига до хиляди потенциални клиенти, увеличавайки разпознаваемостта на марката. Тя е дълготрайна и безплатна, с изключение на еднократният разход за изработка.
В Импрес ООД, град Варна вие може да поръчате професионално цялостно или частично облепване с рекламни графики и надписи на всички видове превозни средства.

Цялостно брандиран автомобил на Крепо

Проект, изработка и монтаж на рекламни графики за автомобили

В производствената база на ИМПРЕС в град Варна, изпълняваме всички услуги, необходими за брандиране на фирмени автомобили, микробуси и камиони: изготвяне на проект и визуализация, широкоформатен печат и ламиниране, плотерно изрязаване на фолио и монтаж на рекламата върху превозните средства.

Проектът за брандиране на превозни средства включва прецизно снемане на размерите, графичен дизайн, избор на технология за брандиране и оптимизиране на площите за печат и плотерно рязане. Монтажът на готовите реклами върху автомобили и бусове извършваме в специално оборудвано за целта хале в производствената база на Импрес в град Варна. Може да монтираме рекламите и във Ваше помещение, ако то отговаря на условията, необходими за апликиране на фолиа.

В ИМПРЕС ще получите професионално изготвен проект за реклама на вашите превозни средства и качествена изработка. Възползвайте се от нашият опит с брандирането на стотици автомобили, автобуси и камиони, през последните 20 години.

За изработката на рекламни графики и надписи върху автомобили използваме две технологии:

 1. Широкоформатен екосолвентен печат с високо качество върху бяло самозалепващо фолио за автомобили. Отпечатаното фолио се защитава с ламинат против механично надраскване и миещи препарати. След това рекламното изображение се  изрязва по контур и се апликира върху превозното средство. Използваме качествени фолиа и ламинати, специално предвидени за брандиране на автомобили:
  • каст фолио и ламинат за цялостно облепване на автомобили или за апликиране върху повърхности с 3D кривини;
  • полимерно фолио и ламинат за частично облепване на повърхности без 3D кривини;
  • перфофолио без ламинат за брандиране на стъкла.
 2. Плотерно рязане на рекламни надписи, лога и декорации от цветни автомобилни фолиа. Отделните надписи, знаци и декоративни елементи монтираме върху фирмените превозни средства, на определените в проекта места. Ако фирменото лого е в два или повече цвята, то елементите от всеки цвят се изрязват поотделно и се монтират върху автомобила, същото се отнася и за цветните декоративни елементи. Използваме качествени гланцови фолиа за надписи на коли по поръчка. В случаите, когато се поставят временни надписи или предстои подмяна на автомобила може да се използва по-евтино универсално PVC фолио.
База за брандиране на автомобили - ИМПРЕС, Варна

Цени за брандиране на превозни средства

Може да изчислите цената в зависимост от площта за реклама с калкулатора по-долу. Ако зададете ориентировачни размери, то и получената цена ще бъде ориентировачна. След предоставяне на съдържанието (текстове, векторни знаци и изображения) ние ще изготвим графичен дизайн и ще ви изпратим визуализация на проекта. След неговото одобрение, ние оптимизираме площта за плотерно рязане и отпускаме за печат технологично необходимите за монтаж полета. След това изчисляваме точната площ и ви оферираме точната цена.

Задайте поотделно общите площи в квадратни метри на:

 1. всички цветни изображения;
 2. всички прозорци с реклама върху тях;
 3. всички надписи от изрязано фолио.

Цената за проект, в зависимост от степента на облепване, е включена в общата цена. За по-големи площи, за повече от едно превозно средство или за монтаж на място направете запитване. Може да ни изпратите вашите въпроси, свързани с брандиране на автомобили или други превозни средства чрез формата.

Брандиране на автомобил – пример от практиката

ие препоръчваме, като оптимален начин за брандиране на превозни средства, съчетаването на екосолвентен печат върху автомобилно фолио с плотерно изрязване на надписи. Комбинацията се използва при частично облепване, като в примера с фирмения автомобил на Алфа Мебел.

Частично облепени с реклама автомобили на алфа мебел

Върху лявата и дясната страна на автомобила монтирахме цветни рекламни изображения. Те бяха отпечатани върху бяло фолио, а след това ламинирани и изрязани по контур. Облепянето с фолио е частично, започва от предния фар, преминава през предния калник и през двете врати, над нивото на пластмасовата лайсна и завършва с извивка от задния калник към горния заден ъгъл. Рекламното изображение в предната част прелива към черния цвят на автомобила, а в долната и задната част е отделено чрез ивица, отпечатана с цвета на логото. Частичното облепяне върху области без 3D кривини ни позволява да ползваме по-икономичната серия полимерно фолио плюс полимерен ламинат, вместо каст серията.

Върху страничните стъкла монтирахме перфофолио (фолио с перфорирани отвори), за да се запази видимостта от вътрешната страна на купето и целостта на рекламното изображение.

Въпреки, че информацията за контакти на предните врати можехме да отпечатаме, заедно със цветното изображение, в случая я направихме като отделен надпис от плотерно изрязано фолио и след това я апликирахме върху фолиото с цветно изображение. Причината бе, че предстоеше смяна на адреса на клиента и трябваше да предвидим възможност за промяна на адреса върху автомобила. Друга често срещана причина за поставяне на допълнителен надпис върху цветно изображение е, когато се акцентира на рекламния надпис чрез използване на светлоотразително фолио.

Надписите на фирмения автомобил: на капака, над предното стъкло и на задната страна са изработени от плотерно изрязано автомобилно фолио. По този начин избягваме цялостното облепване в съответните зони, което води до икономии и увеличаване на трайността на рекламата. Интересно решение ползвахме за логото на предния капак. За да запазим същия цвят, с който е отпечатано логото на перфофолиото на стъклата, ние предварително отпечатахме логото за капака, после го изрязахме по контур и го апликирахме, заедно с надписа „Алфа Мебел“.

Брандиране на автомобили

Брандирането на фирмените автомобили може да се извърши с минимална инвестиция, защото площта за реклама е малка. Освен това най-често колите се брандират с плотерно изрязани надписи само с име и лого на компанията. Най-много да се добавят адрес на сайта, телефон или декоративен елемент.
С поставянето на няколко рекламни надписа върху служебния автомобил, не само ще ви забележат тук и там, а ще допринесете за увеличаване на доверието към вас. Докато вашите търговски представители и служители шофират, вършейки своята работа, вие получавате хиляди погледи към вашата марка всеки ден и трайно и ефективно увеличавате осведомеността за нея.

Брандиране на микробуси

Фирмените микробуси, които ежедневно са сред градския трафик са един от най-достъпните начини фирмения бранд да достигне до голяма аудитория. Като алтернатива на останалите видове външна реклама брандирането на фирмените микробуси има няколко предимства: мобилност – достига до голяма аудитория, носи рекламно послание и създава имидж пред приоритетна аудитория – клиенти, доставчици и партньори, ниска цена в сравнение с наема на билбордове и калкани, голяма рекламна площ.
Най-добър резултат ще постигнете чрез цялостно облепване на фирмения бус с фолио с отпечатана реклама. Почти същият ефект, но на по-ниска цена ще получите чрез комбинация от частично облепване с цветни изображения на по-големите и по-равнинни зони от двете страни на микробуса и монтиране на рекламни надписи и декоративни елементи в останалите свободни зони с по-добра видимост.

Брандиране на камиони

Изработваме рекламни надписи за кабини и каросерии на камиони от всякакъв тип – открити, закрити, с твърда каросерия, с платнище, гладки или гофрирани. Надписите за камиони могат да бъдат от плотерно изрязани едноцветни фолиа или от фолио с пълноцветен широкоформатен печат. Вида на фолиото се съобразява с повърхността на която ще се лепи.
Брандирането на камиони е много престижна реклама за всяка компания. Камионите се ползват, колкото се може повече и изминават големи разстояния всеки месец. Би било жалко да загубите всички тези километри, когато можете да рекламирате вашата компания в същото време без допълнителни разходи.

Брандиране на автобуси

Транспортна реклама чрез брандиране на автобуси създава мощно въздействие, подходящо за реализиране на тематични рекламни кампании, обикновено се комбинира с други канали за реклама. Извършваме брандирането, като избираме фолиата, съобразно срока на експлоатация и изискванията на автобусните фирми. Стъклата се облепят с перфорирано фолио, за запазване на видимостта.

Брандиране на влакчета

Предлагаме изработка и монтаж на реклама върху туристически влакчета. Тя може да бъде под формата на надписи от фолио, цветни разпечатки и обемни конструкции, монтирани на влакчето. Вида на рекламоносителя се определя от самите вагончета и изискванията на наемодателя. След като наш екип направи оглед и сваляне на размери на място, изготвяме проект, техническо и ценово предложение.