T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Брандиране на витрини

икона за магазин

5 типа брандиране на витрина

Брандиране на витрини представлява тяхното пълно или частично облепяне с рекламно фолио.  Самозалепващото рекламно фолио за витрини и прозорци е предварително отпечатано с надписи и графични изображения и изрязано по контур. Като алтернатива на бялото фолио с цветен печат, можем да използваме цветни фолиа в избрана тоналност, от които изрязваме рекламни надписи и графични елементи.

Освен витрини, извършваме брандиране на прозорци, врати и инериорни стени на магазини, офиси, заведения, хотели и салони. Брандирането с фолио освен, че е евтин вариант за реклама, не подлежи на узаконяване, както при рекламните табели.

Изберете каква функция желаете да изпълнява рекламното фолио на витрините на Вашия обект. Проследете връзката, за да видите възможностите в детайли и с примери.

 • Фирмена витрина. Брандираната витрина е по-евтина алтернатива на фирмената табела.
 • Рекламна витрина. Цялостно облепена витрина с функция на рекламен билборд с безплатен наем.
 • Непрозрачна витрина. Брандираната витрина може да служи като светла, но непрозрачна стена на помещение. Когато е необходимо.
 • Фриз за витрина. Функцията на фриза е да маркира наличието на стъклена преграда, за да предпази Вашите посетители от инциденти.
 • Надписи на витрина. Използват се за сезонни намаления, актуални промоции и допълнителна информация за привличане на клиенти.
брандиране на витрини на магазин, вратата е облепена с перфофолио

Дизайн, печат и облепяне на витрини

В производствената база на ИМПРЕС в гр. Варна разполагаме с всичко необходимо за брандиране на витрини с фолио: графичен дизайн, широкоформатен печат, плотерно рязане и ламиниране. Но много по-важно от принтерите и плотерите е, че разполагаме с опитен екип професионалисти с 20-годишен стаж. Имаме знания, умения, идеи и над 500 изпълнени проекта за брандиране на магазини и офиси.
Ангажираме се с облепяне на витрини във Варна и областта. За други градове можем да проектираме, изработим и изпратим готово за апликация (монтаж) рекламно фолио за витрини. За реклама на витрини използваме две основни технологии:

 • Плотерно изрязване на рекламни надписи на витрини от PVC фолиа в различни цветове.
 • Широкоформатен цветен печат на текст и снимки върху плътно или перфо фолио за прозорци и витрини.

Двете технологии могат да се комбинират, според дизайна и съдържанието на рекламното послание. За постигане на ефектни резултати при облепяне на външни и вътрешни витрини използваме перфорирано фолио и различни видове декоративни фолиа – пясъкоструй, транспарентни, цветни, защитени с ламинат и други.

Разгледайте видовете фолиа за витрини в следващия раздел.

апликиране на надпис за витрина
икона за дизайн

Проект

Извършваме оглед, снимане на размери, графичен дизайн и визуализация.

икона производство

Собствено производство

Широкоформатен печат, плотерно изрязване по контур, ламиниране.

икона за монтаж

Монтаж

Апликираме подготвеното фолио с печат и изрязани надписи на място.

Въпроси

Поръчка

Видове фолиа за брандиране на витрини

врата с перфо фолио

Перфо фолио за витрини и прозорци

Използва се за цветен печат и брандиране на прозорци и витрини. Фолиото е перфорирано с малки отвори, които позволяват светлината да премине чрез интерференция. Така витрината става с еднопосочна видимост. През деня, от вън зрителят вижда отпечатаното изображение, а витрината изглежда непрозрачна. От вътре витрината изглежда прозрачна, но силата на светлината е намалена. Качеството на печат е високо, от разстояние е невъзможно да се определи, дали е перфорирано фолио или плътно.

врата и витрина с рекламно фолио с печат

PVC фолио с цветен печат

Бяло мономерно фолио, върху което отпечатваме фотореалистични изображения чрез широкоформатен печат с UV мастила. Отпечатъкът е траен и устойчив на външни условия, в зависимост от изложението от 2 до 4 години. Ако желаете удължаване на експлоатационния срок можем да ламинираме отпечатаното фолио с UV устойчив ламинат. След печат, изрязваме по контура на изображението, и рекламното фолио е готово за облепяне на Вашата витрина.

врата и прозорец с пясъкоструйно фолио

Пясъкоструйно фолио

Нарчиано още „фолио гравирано стъкло“ е сребристо полупрозрачно матово фолио, имитиращо ефект на заскрежено стъкло, или пясъкоструй. Ползва се за ограничаване на видимостта през витрината, като в същото време фолиото пропуска светлина. Матовото фолио за стъкло може да се прорязва, за да се създават декоративни елементи и надписи. Пясъчното фолио е приложимо за външни витрини. Използва се и за декорация на интериорни прозрачни стени в офиси. Така се разделя общото пространство и се създава по комфортна обстановка.

витрина с надписи от цветно фолио

Цветно фолио

Плътни цветни PVC фолиа, предназначени за плотерно рязане. Цветовете се избират по картел. От фолиата изрязваме надписи и графични елементи. Чрез наслагване на фолиа с различни цветове можем да получим графични изображения в повече цветове. За да изпъкнат по-тъмните надписи на фона на витрината, поставяме под тях „подложка“, изрязана от бяло или светло фолио.

Цени за Брандиране на витрини

Използвайте калкулатора, за да видите цените за печат и изрязване на рекламно фолио за пълно или частично облепяне на витрини.

В цената няма вклчючен дизайн, има само предпечатна подготовка за обработка на готови проекти. За изготвяне на дизайн от наша страна, трябва да се направят допълнителни уточнение и на тяхна база ще оферираме цена за проект.

Спецификация

Бяло фолио с печат (опции)
Използваме качествен цветен печат с UV мастила. Отпечатъкът е издръжлив на външни условия. Има трайност в зависимост от изложението от 2 до 4 години.

Може да повишим трайността от 3 до 5 години като ламинираме принта с UV защитен ламинат.

Може да изрежем фолиото по контур на детайли от изображението.

Перфо фолио с печат
При този вариант няма допълнителни опции. Изрязването може да бъде по ръба на витрината или под някаква форма: дъга, вълна или ъгъл, но не може да бъде прецизно изрязано по детайли от изображението. Печатът е цветен с UV мастила.

Пясъкоструйно фолио (опции)
Цялостно брандиране чрез фолио, тип гравирано стъкло. Има 4 възможности.

 1. Цялостно фолиране на витрината без прорязване на надписи и без печат. Целта е да се направи непрозрачна витрина, пропускаща светлина.
 2. Печат върху пясъкоструйното фолио. Можем да отпечатаме цялата площ или отделни зони с цветни изображения и надписи. (Липсва бял цвят, който да се използва в надписите и цветните снимки изглеждат разчлино, когато фона не е бял. Можем да печатаме с бяло мастило, но това означава допълнителен печат и по-висока цена от оферираната.)
 3. Може да изрежем фолиото по контур и/или да прорежем графични елементи във фолиото. Цената, която оферираме е за елементи за рязане с височина не по-малка от 14 см. Може да изрежем, много по-малки букви и елементи, но цената ще бъде по-висока.
 4. Може да се брандира витрина частично с надписи от пясъкоструйно фолио, за да изчислите цената използвайте „брандиране с изрязани надписи от фолио“.
Изрязани надписи от фолио
Използва се за частично брандиране на витрини. Фолиата нямат печат, изрязват се по контур и се апликират върху витрината. Тези надписи са много трайни, самото фолио е по-устойчиво и не избелява от слънцето до 5 години. Използваме следните видове фолиа.

 1. Цветно плътно фолио, цветовете се избират от картел.
 2. Бяло плътно фолио. Това е серия фолио за плотерно рязане, която е по-здрава от бялото фолио, предназначено за печат.
 3. Пясъкоструйно фолио или гравирано стъкло. Може да бъде сребристо и златисто. То е матово и полупрозрачно. Използва се за надписи, работно време, фризове и елементи за  декорация.
 4. Транспарентно фолио  Това са полупрозрачни цветни фолиа, с избор на цветовете от картел. Използват се за витражи и декорация самостоятелно или в комбинация с други фолиа.

Фирмена витрина

Много практично решение за брандиране на магазин, защото се използва витрината на търговския обект за представяне на самия обект. Освен витрини към рекламната площ могат да се включват прозорци и стъклени врати. Витрината е напълно достатъчна, за да събере името, логото и предмета на дейност, илюстриран с подходящо изображение. За брандиране на витрина прилагаме фолио с цветен печат и/или изрязани надписи от цветно фолио. Много често комбинираме двете техники и използваме повече от един вид фолио за витрини:

 • За изображенията – перфо фолио или мономерно фолио с цветен печат и контурно изрязване;
 • За името, логото и допълнителната информация – плотерно изрязани надписи и знаци от цветно PVC фолио.

Понякога витрината се явява само елемент от цялостно брандирана фасада на търговски обект. В този случаи витрината съдържа изображение с имиджова реклама, а името, логото и дейността на търговския обект са изнесени на отделна табела.

Фирмената витрина показва къде се намирате и с какво се занимавате. Освен това, чрез своя дизайн витрината подсказва, кои клиенти са най-желани и ги привлича да посетят вашият магазин или офис. Ако все още не сте се поставили реклама на Вашата витрина или прецените, че тя се нуждае от реновиране – вземете оферта, вижте проекта и после решете.

Рекламна витрина, тип билборд

Използвайте безплатно собствените витрини като рекламни пана. Не пропускайте тази възможност. Ако търсите по-голям трафик може да наемете площи за реклама върху витрини, разположени около входове на летища, търговски центрове и хотелски комплекси. Взаимна полза може да извлечете като рекламирате Вашите продукти върху витрини на търговски обекти на Ваши дистрибутори и контрагенти.
Предпочита се перфо фолио с цветен печат, облепят се целите витрини. Удачен вариант е използването на перфорирано фолио за прозорци с отпечатано рекламно изображение. От една страна, ако вашите прозорци имат добра видимост от улица или площад с голям трафик, Вие осигурявате постоянна експозиция на Вашия бранд. От друга страна Вие ще направите прозорците „one way vision“ и ще намалите прякото слънчево греене във Вашия офис, запазвайки външната гледка.

Непрозрачна витрина, тип гравирано стъкло

Използва се матово, полупрозрачно фолио, имитиращо гравирано стъкло. Витрините пропускат светлина, но губят своята прозрачност. Служи да се разделят вътрешните работни пространства (складове, работилници, кухни, офиси) от търговските площи, достъпни за външни посетители. Можем да покрием цялата витрина или само долната ѝ част. В матовото фолио можем да прорежем декоративни елементи, лога и надписи. Освен това върху фолиото тип „гравирано стъкло“ можем да отпечатаме цветни изображения.

Фризове и надписи от фолио за витрина

Фризът представлява лента от цветно или матово фолио залепено по дължината на витрината. Вместо непрекъсната лента може да се апликира редица от изрязани от фолио елементи или рекламни стикери за витрина. Фризът трябва да се поставя на височини 1.20 м и да се дублира на 0.8 м, за децата. Основната функция е да направи „видима“ прозрачната витрина за безопасност на посетителите, допълнително фризът може да служи за брандиране и за декорация. Използва се в хотели, летища и всички обществени сгради.

Рекламните надписи за витрина се изработват от плотерно изрязано цветно или матово фолио. Обикновено те са временни и са свързани с текущи промоции, сезонни разпродажби, нови колекции и специални оферти. Надписите от фолио са евтини и лесно могат да се подменят според конкретният повод. Освен текст могат да съдържат графични елементи и цветни знаци на търговски марки.

Какво още предлагаме

Брандираната витрина е допълнение и алтернатива на рекламната табела. Върху витрината може да се монтират снап рамки за сменяеми постери. Освен витрините може да поискате и брандиране на автопарка на Вашата компания. Брандираната витрина показва къде се намирате и какъв е Вашият бизнес и улеснява клиентите да Ви открият. Помислете и за поставяне на насочващи табели, на по-отдалечени възлови места, от които няма пряка видимост към Вашата витрина. Тези табели ще помогнат на клиентите Ви да намерят лесно пътя до Вас.
Ако предстоящото брандиране на витрината е по-повод откриване на нов обект, свържете се с нашите рекламни специалисти, за да обсъдите всички подходящите форми за реклама, според естеството на Вашия бизнес.