T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Често задавани въпроси

Как да поръчам

Поръчката преминава през следните етапи.

  1. Вие трябва да направите запитване на e-mail: sales@impress.bg. За удобство може да ползвате формата в страница Контакти. Ако се затруднявате да формулирате запитването или ви трябва предварително информация, обадете ни се на телефон 088 264 9611.
  2. Ние ще Ви върнем отговор в рамките на работния ден и ако е необходимо ще зададем уточняващи въпроси за конкретизиране на заданието. След това ще Ви изпратим оферта със спецификация, цена и срок за изработка. В зависимост от вашето запитване офертата може да съдържа няколко варианта за различни опции или тиражи.
  3. Ако Вие одобрите офертата е необходимо да върнете по мейла потвърждение (ако сте поискали да оферираме повече от един вариант, трябва да посочите, кой вариант сте избрали).
  4. Заедно с потвърждението на офертата Вие трябва да ни предоставите файл с готов проект или да ни изпратите съдържание и изисквания за графичния дизайн, ако ние ще го изготвяме.
  5. Проверяваме проекта, ако вие сте ни го предоставили или изготвяме предложение за дизайн и ви изпращаме визуализация за одобрение. Изпращаме ви и копие от фактурата за 50% авансово плащане.
  6. Вие може да върнете проекта за корекции един или повече пъти, докато го одобрите.
  7. Вие ни връщате потвърждение на одобреният проект и плащате авансовата фактура.
  8. Ние стартираме изработката на поръчката. От този момент започва да тече срокът за изработка, посочен в офертата. Когато сме готови ще Ви информираме.
  9. Готовата продукция може да приемете от нашия офис или да я изпратим с куриер. Доплащането става предварително по баков път, в брой в офиса на ИМПРЕС или с наложен платеж при получаване.

Изисквания към файловете

Файлов формат
Приемаме следните файлове фромати: CDR, AI, TIF, JPG, PDF, PS, EPS и PSD.
Цветове
Файловете трябва да бъдат в CMYK и/или Pantone. Ако ни изпратите файлове в други цветни стандарти като RGB и Lab, ние ще ги конвертираме в CMYK. Конвертирането от един стандарт в друг може да промени цветовете. Черните текстове трябва да са само в BLACK.
Размери и полета
Размерите на файла трябва да отговарят на предвидения в заявката физически размер на готовото изделие, увеличени с по 2 мм на всяка страна, които са технологично необходими за обрязване. За най-добър резултат предвидете по 5 мм между важното съдържание и края на изделието.
Резолюция
За да се получи добър резултат, резолюцията на снимките трябва да бъде най-малко 300 dpi (точки на инч) за финалния размер на изображението. Не опитвайте да увеличавате (интерполирате) изображения с ниска резолюция във вашия софтуер – това може да доведе до лоши резултати.
Шрифтове
Конвертирайте шрифтовете в криви преди да изпратите Вашите файлове. Черните текстове трябва да са само в BLACK. Не трябва да присъстват в останалите канали.