T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Защитна плексигласова преграда за бюро

Как да предпазим служителите от COVID-19

Работници, които са в близост до колеги или клиенти, преносители на корона вирус, могат да се заразят като вдишат капки издишани от заразения човек. Дори да спазват дистанция и да носят маски, служителите могат да се заразят чрез контакт със заразени повърхности – плотове, бюра, маси и т.н. В най-голям риск са тези офис служители, които постоянно са в открит контакт с клиенти – касиери, рецепционисти и секретарки.

В ИМПРЕС проектираме и произвеждаме защитни, прозрачни прегради от плексиглас за бюро, които предпазват клиенти и офис служители от COVID-19. Плексигласовата предпазна преграда действа като противовирусен прозрачен параван и защитен екран, които не допускат заразяване по въздушно-капков път. Прозрачната предпазна преграда за работно място може да се постави на офис бюро, на каса или на гише.

Разделителните защитни паравани са най-доброто предпазно средство срещу Covid-19, според предписанията на РЗИ и СЗО.. Предлагаме три размера плексигласови прегради за всички организации, които искат да защитят в максимална степен своите служители от заразяване с вируси на работното място.

Противовирусна преграда

Предпазна прозрачна преграда срещу COVID-19

защитна плексигласова преграда за бюро

Цени на защитни плексигласови прегради

Цените са в лева без ДДС.
количество
дължина 1 5
800 мм 106.00 480.00
1000 мм 116.00 530.00
1200 мм 126.00 580.00

Функция на преградата

Идеята на разделителната преграда е служителят да бъде отделен от клиенти, доставчици и колеги с непроницаем за вируси и бактерии прозрачен защитен екран. Прозрачният материал и отворената конструкция позволяват нормална комуникация. Благодарение на изрязания отвор може да се предават различни документи през преградата.

Препоръки за дезинфекция

За пълна защита, плексигласовата преграда трябва периодично да се пръска с дезинфектиращ спрей, възможно и на спиртна основа, и да се изтрива с кърпа за еднократно ползване. По-често трябва да се обработва лицевата страна, която е обърната към клиенти и посетители. Докато вътрешната страна трябва да се дезинфектира при постъпване на служителя на смяна. Старателно трябва да се обработи и бюрото около отвора на преградата.

Стандартни размери

Всички модели прегради за бюро са с височината 800 мм, а ширината на страниците е 300 мм. Предалгаме три дължини за преградите: 800, 1000 и 1200 мм. В центъра отдолу изрязваме отвор с размери 300/60 мм, който може да променим по Ваше желание или да му добавим вратичка на панти.
Може да произведем защитен параван с различни размери или с конструкция по ваше задание.

Конструкция на преградата

Защитната преграда се изработва от прозрачен плексиглас с дебелина 3 мм. Конструкцията е сглобяема, модулна. Предният предпазен екран и двете страници са отделни елементи, които се сглобяват много лесно чрез 8 пластмасови винта (включени в комплекта). В страниците има допълнителни отвори, ако искате да поставите няколко прегради в редица или под ъгъл.

предпазна преграда от плексиглас, сглобка и крачета за бюро

Допълнителни подобрения

Снимките по-горе са на първия прототип. При изработката на модела установихме, че ще бъде в плюс да направим по-силно сцепление между преградата и бюрото. Затова добавихме по две вендузи на страниците. Връзката с челният екран е с регулируема височина, така че той да приляга плътно към повъхността на бюрото. Вендузите са част от комплекта заедно с винтовете. Вендузите не се заплащат допълнително.

Предпазна прозрачна стена

защитна плексигласова преграда за бюро
защитна плексигласова преграда за бюро

Цени на модули за предпазна стена

Цените са в лева без ДДС.
количество
размер 1-19
600 мм 42.00
900 мм 49.00

Модули за стената

Отделният модул може да се ползва и като самостоятелна преграда. Предлагаме двe дължини 600 и 900 мм. Височината на защитния екран е 650 мм, като добавим и височината на крачетата, която може да варира от 50 до 130 мм, общата височина на прозрачната стена може да бъде между 700 и 780 мм. Благодарение на 5-те двойки отвори за закрепване на крачетата към екрана може да избирате разстоянието между работния плот и долния край на паравана. Регулируемият просвет има възможност да се настрои на 50, 70, 90, 110 или 130 мм. 

защитна плексигласова преграда за бюро

Конструкция на екраните

Конструкцията е олекотена, ползваме 2мм прозрачен плексиглас, но благодарение на сгъвките на материала по периметъра на екрана и стабилните крачета, конструкцията е много устойчива на усукване и накланяне. Предлагаме алтернативна форма на крачета с широка стъпка и монтажна лента, за да може те да се фиксират трайно към плота.

защитна плексигласова преграда за бюро

Изграждане на предпазната стена

Идеята на предпазната стена е тя да се изгради на модулен принцип от няколко прозрачни екрана. Чрез вариране на броя и размера на включените екрани дължината на стената може да се променя от 0.6 до 6 м, през интервали от 0.3 м. Сглобяването между два съседни модула се извършва в точки по вертикала и с допълнителна планка още в 4 точки по хоризонтала.