T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес
 

Какво да подарим на бизнес партньорите

25 ноември, 2016

Коледните и новогодишните празници наближават. А с тях започва и мислeнето какво точно да подарим на близки и познати. Чуденето става двойно, ако сме решили да изненадаме и бизнес партньорите си за предстоящите празници. Хем да ги зарадваме, хем да уцелим вкуса им, а по възможност и да се вместим и в определен бюджет…

Ето няколко идеи от нас:

Всичко за офиса

eko-himikal-eskanambmb002Дали ще бъдат рекламни химикалки или моливи, фирмени тефтери, брандирани органайзери за бюро или чаши с логото на вашата фирма, важното е да са красиво опаковани и да се поднесат с финес.Тези рекламни сувенири могат да са персонализирани – чрез ситопечат или тампонен печат. И така средствата за писане, които подарявате, ще станат част от вашата рекламна стратегия.

Ако прибегнете до по-ефектни и луксозни писалки, то можете да добавите и картичка, за да ги персонализирате, а човекът, на когото ще ги подарите, ще се почувства още по-специален. Ваше е решението дали върху картичката ще напишете послание на ръка или ще се доверите на професионалистите в нашата фирма, които ще отпечатат и текста, и логото на компанията ви.

Тефтер със спирала - БулавтоТефтерите също са сред бизнес подаръците, които никога не са излишни. Един от вариантите е те да бъдат изработени с екокорица, като в този случай има опция да се добави и химикал – пак от екоматериали. Друга опция са тефтерите със спирала. Те са удобни за ползване, перфектни за заети хора и идеални за поставяне на бранда на фирмата ви върху корицата, а също и върху всеки отделен лист. Разбира се, съществува опция да подарите и по-луксозен календар бележник с подвързия, който има допълнителни страници с информация за празници, телефонни кодове, карти на България или Европа, както и други ценни данни.

Тефтерите и химикалите се комплектуват перфектно с календари. За заетите хора е добре да знаят какво следва, за да могат по-добре да организират времето си. Ако партньорът ви е от чуждестранна фирма, със сигурност би се зарадвал да проверява графика за своите срещи на стенен календар, украсен с природни и културни забележителности от България. Рекламните календари дават възможност за проява на голямо въображение. Затова може да избирате дали да бъдат с природни картини или градски пейзажи, дали да отведете човек на мислено пътешествие в Африка или да му разкриете красотата на старите вятърни мелници в Несебър. При желание настолните календари могат да бъдат по поръчка и с уникален графичен дизайн, като корицата и всеки лист бъде брандиран с вашето лого и контакти на фирмата.

Рекламна чаша с усмивка или забавен надпис за подарък ще разведрява тежките работни дни и ще носи настроение в целия офис. Комбинираната четка за LCD и за клавиатура, която се прибира в калъфче, пък е ценен помощник за всеки, който изкарва работното си време пред компютъра.

флаш памет с рекламен надписПодаръци като фото рамки, аксесоари за телефон или лаптоп, флаш памет или слушалки също биха впечатлили вашите бизнес партньори. Но когато става дума за подобни джаджи е наложително първо да проучите какви точно ще му бъдат от полза, за да бъдат оценени подобаващо.

Рекламните сувенири всеки ден ще напомнят на вашия бизнес партньор за вас и за това, че може да разчита на вас. Освен наслада за сетивата, те са и важна част от всяка маркетингова комуникация.

Нещо лично

Със сигурност познавате колегите и клиентите си, които искате да зарадвате, и знаете дали пушат, как предпочитат да пият кафето си сутрин…  Затова една оригинална рекламна запалка със сигурност ще носи добро настроение при всяка запалена цигара.

Ако бюджетът ви го позволява, може да се отчетете и с изискани чаши за вода или вино, които вървят и за офиса, и за дома. Към подобни бизнес подаръци задължително добавете шеговит цитат или любезно съобщение с пожелание.

В случай, че вашите партньори обичат да пътуват, то вероятно би ги впечатлил атлас или сборник с пътеписи, а  защо не и самоучител по китайски или друг екзотичен език…

И нещо различно

В този случай може да подходите с повече въображение и да поръчате ръчно нарисувана тениска или карикатура – стига да сте сигурни, че човекът, за когото са предназначени, има чувство за хумор. Ако адресатът е с артистичен дух, вероятно би се впечатлил и от филм с ценни моменти, направен специално за него. Подобни видео подаръци оставят наистина приятни спомени. Вашият аудио или видео подарък може да изпратите чрез QR код върху поздравителна картичка. Вижте още по темата:  Как да използваме QR кодове в маркетинга.

podarak-antistres_topka-koser-cherenmpu01Ваучер за йога, зумба, СПА или фитнес клуб, както и билети за театър или концерт също са прекрасна опция, за да спечелите вниманието на получателя. Към тази група спадат и подаръци от рода на боксова круша, използването на която би намалила напрежението и стреса. Но ако боксовата круша най-често няма как да се вмести в офиса, то там винаги има място за дузина антистрес топки. Те могат да са в по-ярки цветове, за да внесат глътка свежест сред папките и документите на бюрото. Бизнес подаръци като суичери или шапки в корпоративния цвят на фирмата пък пък са отличен вариант за екипиране за следващия тиймбилдинг.

Пъзел по индивидуален проект на хотел

Подаръци като макети, които се превръщат в триизмерна кола, самолет или кула със сигурност ще зарадват личностите с повече въображение и любов към творчеството. Прекрасен дар може да бъде и пъзел, който при нареждане да се превръща в снимка на вашия хотел или ресторант. Така клиентите ви не само ще се забавляват, докато редят частите му, но и след това ще знаят къде да отидат, за да проведат следващия си фирмен семинар или парти за Нова година.

В тази категория може да се включат и картите за игра, чиито гръб да бъде брандиран с вашето лого. А след това защо  да не организирате и турнир по бридж със своите партньри? Бизнес подарък от рода на луксозна кутия с шах и табла пък ще предизвиква не само приятна спортна тръпка у вашите клиенти или партньори, но в същото време е и прекрасна гимнастика за мисълта.

При избиране на бизнес подаръци за хората със страст към колекциониране, можете да се  насочите към ключодържателите. Те могат да бъдат комбинирани с фенерче и с вашето лого.

В случай, че сте сигурни, че вашите колеги и клиенти се интересуват от вино, то подкрепете тяхното хоби с внимателно подбран аксесоар  – бутилка вино с етикет, направен по индивуален дизайн или специален сет със запушалка, тирбушон, гривна…

Към този раздел спадат и подаръци като подложки за чаши с уникален проект. Освен, че ще пазят покритието на бюрото или масата, те ще приковават вниманието при сервирането на всяка напитка. Какво по-хубаво от това да партньорът ви да има всеки ден заедно с кафето си и реклама на вашата фирма?

И все пак, ако въпреки всичко не успеете да измислите с какво да поздравите вашия бизнес партньор, то винаги можете да се доверите на класиката и да му изпратите красива бонбониера или кошница с плодове или сирена в комбинация с вино. Не забравяйте да му добавите и своята визитка. Вижте още по темата:  Как да накараме визитките да работят за бизнеса ни.

И на края – всъщност най-важното е да убедите своя бизнеспартньор, че той е важен за вас и за вашата фирма. Това ще бъде най-лесно с рекламните подаръци на ИМПРЕС.