T: 088 264 9611

E: sales@impress.bg

производство на реклама

лого импрес

Георги Георгиев

Георги (Жоро) работи в ИМПРЕС от 2005 година, като монтажник на реклама. Дейността изисква майсторска сръчност, точно око и много технически умения за работа с различни инструменти от макетен нож до лазер.

 

 

 

 

 

 

Интересите на Жоро включват реставрация, проектиране и изработка на мебели, изобразително изкуство, архитектура и инженерен дизайн. Той предпочита да работи с естествени и рециклирани материали като дърво и желязо.

ВОДНО КОНЧЕ (Dragonfly)

Жоро е изработил пластиката от метален скрап. Използвани са електрожен, шмиргел, клещи и торба с хитрини. Тялото на водното конче е съставено от няколко остатъчни парчета метален профил. Опашката е от арматурно желязо със заварен накрайник на анкерен болт. Крилата са оформени от електроди с помощта на клещи и скица на Аnisoptera Odonata. Очите са топчета от механични компютърни мишки. Жоро е използвал оригинален метод за състаряване на желязото като е катализирал корозията чрез всекидневно поливане на водното конче със солен разтвор в продължение на два месеца. След това е спрял процеса на окисляване чрез нанасяне на защитно покритие от безцветен лак. Подложката е срез от стъбло на слива, без оцветяване. Водното конче не е фиксирано за подложката. Има свободата да полети. Дължина 180 мм, размах на крилата 250 мм.

Маска (The Mask)

Когато на Жоро му попада това парче дърво, той веднага се сеща за филма „Маската”. Очертава контурите, взима прободния трион и маха от заготовката всичко, което не прилича на Маската. Каналите резбова ръчно с обикновен макетен нож. Метална шина, закрепена с коларски болтове дава завършен вид на декоративната творба и възможност тя да бъде окачена на стена. Жоро е използвал специална техника за покритие на декоративната маска, която ние прилагаме при направата на дървени плакети – смес от орехов байц и безцветен лак на водна основа. Размери 180/250 мм.

Поставка за вино (Carousel)

Идеята за въртяща се поставка за вино, изработена като произведение на приложното изкуство хрумва на Жоро докато пътува в командировка. След множество нахвърлени скици на ръка в стил Леонардо да Винчи идеята се оформя в инженерен чертеж с движещи се части и зъбчати предавки. Поставката има конструкция на карусел с четири рамена. Всяко рамо представлява отделна поставка за бутилка вино, която лежи под наклон. В основата има вградени четири кутии, които да побират аксесоарите за вино. За направата на поставката Жоро е използвал дървен материал „добит” от европалети, шперплат и малко метални крепежни елементи. Изработката е ръчна с инструменти и техники за дървообработване, включително и за направата на зъбните колела. При довършителните операции Жоро използва производствената база на ИМПРЕС за лазерно гравиране на капаците на кутията и на раменете на поставката. Покритието също е от естествени материали – байц и лак на водна основа.

Жоро ще приеме с удоволствие да изработи предмети на декоративно-приложното изкуство по ваша идея. За контакти: sid80@abv.bg.