Select Page
транспарант, рекламен винил

Транспаранти и рекламни винили

Транспарантът е само един от видовете реклама на винил, но заради своята популярност, често се използва като общо название на всякакви винили с печат.

На първо място рекламните винили могат да се ползват като временна реклама на предстоящо събитие или промоция с фиксиран срок. Това се дължи на тяхната ниска цена и възможност лесно да се монтират навсякъде – между стълбове, между дървета, на огради, на парапети или върху стени и витрини.

Второ приложение на винилите е като дълготрайна външна реклама. Понеже са отпечатани с издръжливи на атмосферни условия фотореалистични изображения. В този случай се използва метална рамка, върху която се монтира винила. 

В допълнение винилите са мобилни и могат да се ползват многократно – за търговски изложения, обучения, презентации или други периодични събития. Те са леки, могат да се навиват на руло и така да се пренасят и съхраняват за продължителен срок. 

Изработка на винилна реклама

Мобилна и евтина реклама за многократно ползване

Печат на рекламни винили

В производствената база на ИМПРЕС в гр. Варна изработваме рекламни транспаранти и банери от винил чрез широкоформатен печат. Използваме модерен принтер за екосолвентен печат с интелигентна технология за контрол на печата и променлива големина на капката на мастилото. Това ни позволява избор както на фотореалистично качество на печат с резолюция 1440 dpi, така и на икономичен режим на печат на текст, в зависимост от съдържанието и графичният дизайн на Вашата реклама.

Освен чрез печат, предлагаме и алтернативна технология за изработка на транспарант – апликиране на плотерно изрязани надписи от гъвкаво PVC фолио върху винил за тенти. Такъв транспарант има трайност 6 и повече години и може да се използва като фирмена табела, където има открити площи: строителни борси, автомивки, градински центрове и т.н.

За всички рекламни винили, които отпечатваме предлагаме и съответните довършителни операци в зависимост от мястото и начина за монаж: капси, джобове, носачи или самозалепващи монтажни ленти. Препоръчваме графичният дизайн да бъде изготвен от нашите специалисти, но работим и с готови проекти на клиенти.

Видове реклама върху винил

Транспарант

Представлява дълъг и тесен рекламен банер от винил с джобове в двата края. В джобовете се поставят тръби или летви и чрез въжета транспаранта се опъва хоризонтално над улица или друго място с интезивен трафик.

На снимката монтираният траспарант изпълнява функция на перманентна фирмена реклама на заведение с открити площи, където няма възможност да се постави фасадна табела.

транспарант Рустико

Хоругви

Хоругва се нарича вертикалният транспарант. Хоругвите могат да се окачват и да се оставят свободно висящи с добавена тежест в долният им край или могат да се монтират на стена.
На снимката два вертикални банера – тип хоругва са окачени на колона в МОЛ, в непосредствена близост до заведение. Така винилите служат едновременно  за  видимостта на бранда и за интериорна декорация.

хоругва adagio

Рекламни винили

Това са материали за външна реклама с печат и поставени капси по цялата обиколка през определено разстояние. Капсите служат за монтиране на винила чрез кабелни превръзки или чрез въже. Преди поставяне на капсите, под тях се подлепва допълнителна винилна лента за подсилване на краищата. Ако рекламния винил е по-малък, вместо капси може да се ползва монтажна лента за фиксирането му на определеното място.

рекламен винил Публиидея

Рекламни пана

Рекламното пано представлява отпечатано рекламно изображение върху винил. Обличаме винилното платно върху метална рамка чрез попнитове, които се поставят по страничните стени на металните профили. По този начин  лицето на рекламното пано е само винил с печат. Рамката и нитовете остават скрити.  Ако желаете по-честа смяна на визията на рекламното пано, тогава на отпечатаните винили поставяме капси по периферията. Така подготвените винилни платна опъваме върху рамката посредством въжета. После лесно може да се замени винилното платно с ново.

рекламно пано M+M

Цени за печат на винил

Използвайте калкулатора, за да видите цените за дизайн, печат и довършителни операции за производство на транспаранти и рекламни винили. 

Размери

Дължините се задават в метри, за късата страна през 0.1 м, а за по-дългата страна през 0.2 м, Ако ви е необходим междинен размер, можете да видите приблизителната цена с най-близките размери, а за точна цена ни изпратете запитване.

Печат на винил

Използваме широкоформатен екосолвентен печат чрез принтер ValueJet 1614, MUTOH. Това е модерен принтер с променлива големина на капката на мастилото. Можем да избираме два режима за печат в зависимост от дизайна на Вашия транспарант.

 • Когато има само текст и графични знаци – използваме по-бързия режим, който е по-икономичен.
 • Когато има фотоси – използваме печат с двойно по-висока резолюция, която осигурява перфектно качество на изображението.

Поставяне на капси

По ваше желание можем да поставим капси, ако са необходими за монтаж на рекламния винил. Капсите имат отвори, през които се прокарва въже или кабелни превръзки (свински опашки) за привързване на винила към рамка, ограда, перила или друга подходяща конструкция. Използваме два вида капси:

 • алуминиеви капси, за винил без подлепяне, диаметър 25 мм, отвор 13 мм;
 • стоманени капси, за винил с подлепяне, диаметър 19 мм, отвор 8 мм.

Подлепяне (подсилване)

Подлепянето представлява спояване чрез термопреса на ивица винил с ширина 28 мм, по периметъра на транспаранта. Целта на подлепянето е увеличаване на здравината на рекламния винил.
Подлепянето е необходимо само когато са налични следните условия:

 • площта е над 3 кв.м;
 • основата е промазан винил;
 • ще се поставят капси;
 • монтажа ще се извършва чрез обтягане на винила с въже;
 • срокът за експлоатация ще е повече от 1 година.

Видове винил

 • Ламиниран винил – Това е най-евтиният винил за реклама с тегло от 320 до 420 г/кв.м и позволява печат с високо качество. Представлява полиестерна тъкан, която е двустранно ламинирана с PVC покритие. Ламинираният винил има по-кратък период на екслоатация около 1 година и става чуплив при ниски температури. Приложение при транспаранти за кратковременна реклама на кампании, събития и промоции.
 • Промазан винил – Това е най-здравият винил, пригоден за широкоформатен печат с тегло от 440 до 540 г/кв.м. Произвежда се чрез потапяне на полиестерна тъкан в течen PVC с добавени пластификатори. В резултат промазаният винил става по-здрав и по-еластичен и издържа при външни условия 5 и повече години. Ползва се при транспаранти и рекламни пана за дълготрайна употреба или когато е необходимо винилът да бъде по-силно опънат по рамка.
 • Винилна мрежа – Това е перфориран винил, наричан също меш. Изработен е по технологията на промазания винил. Полиестерната основа е с голямо разстояние между нишките и пластификатора не я покрива изцяло и във винила остават отвори. По този начин се олекотява теглото от 250  до 300 г/кв.м и се позволява през отворите да преминава вятър и светлина. Приложение за рекламни пана с много голям площ върху фасади или за транспаранти, които са изложени на силни ветрове за продължително време. Подходяща е и за опаковане на сгради.
Калкулатор за цени

Калкулатор за цени

произведено в импрес

свързани продукти

Какво още предлагаме

Предлагаме още два типа рекламни съоръжения, чиито визии се отпечатват върху винил. Това са билбордове за външна реклама и банер стойки за интериорна реклама.
Разгледайте останалите възможности за външна реклама и реализираните проекти за цялостно брандиране на фасадата на Вашия търговски обект.

В допълнение искаме да ви дадем още две идеи за мобилна реклама, която може да се ползва и във външни и във вътрешни условия: постери в снап рамка и табели за земя – тип пирамида.

Билбордове

Банер стойки

Постери

Табели за земя

Свържете се с нас

Вземете оферта

Изпратете запитване. Ще отговорим до 1 работен ден.

Или позвънете: 088 264 9611

Работно време: 8:30-17:00, понеделник-петък

Инструкции

Файлов формат
Приемаме следните файлове фромати: CDR, AI, TIF, JPG, PDF, PS, EPS и PSD.
Цветове
Файловете трябва да бъдат в CMYK и/или Pantone. Ако ни изпратите файлове в други цветни стандарти като RGB и Lab, ние ще ги конвертираме в CMYK. Конвертирането от един стандарт в друг може да промени цветовете. Черните текстове трябва да са само в BLACK.
Размери и полета
Размерите на файла трябва да отговарят на предвидения в заявката физически размер на готовото изделие, увеличени с по 2 мм на всяка страна, които са технологично необходими за обрязване. За най-добър резултат предвидете по 5 мм между важното съдържание и края на изделието.
Резолюция
За да се получи добър резултат, резолюцията на снимките трябва да бъде най-малко 300 dpi (точки на инч) за финалния размер на изображението. Не опитвайте да увеличавате (интерполирате) изображения с ниска резолюция във вашия софтуер – това може да доведе до лоши резултати.
Шрифтове
Конвертирайте шрифтовете в криви преди да изпратите Вашите файлове. Черните текстове трябва да са само в BLACK. Не трябва да присъстват в останалите канали.

Изисквания към файловете с готов проект

Файлов формат

Приемаме следните файлове фромати: CDR, AI, TIF, JPG, PDF, PS, EPS и PSD.

ЦВЕТОВЕ

Файловете трябва да бъдат в CMYK и/или Pantone. Ако ни изпратите файлове в други цветни стандарти като RGB и Lab, ние ще ги конвертираме в CMYK. Конвертирането от един стандарт в друг може да промени цветовете. Черните текстове трябва да са само в BLACK.

Размери и полета

Размерите на файла трябва да отговарят на предвидения в заявката физически размер на готовото изделие, увеличени с по 2 мм на всяка страна, които са технологично необходими за обрязване. За най-добър резултат предвидете по 5 мм между важното съдържание и края на изделието.

резолюция

За да се получи добър резултат, резолюцията на снимките трябва да бъде най-малко 300 dpi (точки на инч) за финалния размер на изображението. Не опитвайте да увеличавате (интерполирате) изображения с ниска резолюция във вашия софтуер – това може да доведе до лоши резултати.

шрифтове

Конвертирайте шрифтовете в криви преди да изпратите Вашите файлове. Черните текстове трябва да са само в BLACK. Не трябва да присъстват в останалите канали.

Outdoor Services

Walls

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Donec sollicitudin molestie malesuada. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu

Decks

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Donec sollicitudin molestie malesuada. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu

Fences

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Donec sollicitudin molestie malesuada. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu

Waterproofing

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Donec sollicitudin molestie malesuada. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu

pressure Washing

Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Donec sollicitudin molestie malesuada. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur arcu


Телефон: 052 375 340
Email: sales@impress.bg
Адрес: гр. Варна, ул. Уилям Фруд №1
Раб. време: 8:30 – 17:00, Пон. – Петък

Адрес:

гр. Варна 9003, ул. "Уилям Фруд" №1
Институт по хидро и аеродинамика - ИХА, ет.1

Телефони:

тел./факс: (052) 375 340

e-mail:

sales@impress.bg

Работно време:

8:30 - 17:00, понеделник - петък


Упътване

Калкулация
Попълнете всички полета с избрани от Вас характеристики на продукта. Цената се преизчислява автоматично, след всяка промяна на стойност. Затова няма отделно бутон за калкулация.
Въпроси
Ако искате да попитате за стойности извън диапазона на някое поле или желаете допълнителни опции или имате други въпроси относно продукта и условията за поръчка, моля попълнете поле "Въпроси".
Заявка
Изпращането на запитване не стартира изпълнение на заявка. Ние ще се свържем с Вас, за да направим необходимите уточнения. За поръчка трябва да потвърдите изпратена от нас оферта и визуализация на проект.
Лични данни
За да осъществим обратна връзка, моля попълнете полетата с Вашето име и електронна поща. Информацията за личните Ви данни се съхранява само временно за периода на уточняване на поръчката.
Прикачени файлове
Моля изпратете ни файлове със снимки, чертежи, лога и друга информация, които имат отношение към Вашето запитване. Това ще ни помогне по-бързо да разберем, от какво имате нужда.

Печатни материали

Външна реклама

транспаранти

табели

брандиране

Рекламни сувенири

бележници

хмикалки

запалки